OKAMŽITÉ NESEPSÁNÍ PRACOVNÍHO ÚRAZU

Dotazy zaměstnanců na odškodňování pracovních úrazů a jejich řešení v kontextu bezpečnosti práce.
Nemi
New member

Příspěvek od Nemi »

Dobrý den,
mám dotaz ohledně úrazu který se mi stal v zaměstnání.
Ve čtvrtek mě pobolívala ruka, ale dalo se to vydržet.
V pátek (asi v 16:15) mi po dvou hodinách práce "luplo" při práci v zápěstí a pohyb byl silně bolestivý.
Mistr mě poslal do kanceláře aby mě sekretářka vzala na pohotovost, ta mi řekla ať si někomu zavolám a dám vědět.
Na pohotovosti týž den (kolem 18:00) mi dal lékař ruku do sádry až po rameno a doporučil sádru 4-6 týdnů.
Hned v pondělí jsem si byla vyzvednout PN kterou jsem do zaměstnání doručila až kolem 18:00 jelikož mám obvodního lékaře asi 120 km a musela jsem autobusem s přestupy.

V úterý mi přišel email z firmy: "Dobrý den Jarmilo, v pátek jsem vás poslala na pohotovost, když to bylo tak urgentní – takže prosím kopii zprávy z chirurgické ambulance nebo nějakého jiného lékařského zařízení z pátečního ošetření. Pokud deklarujete pracovní úraz, měla jste se nechat ošetřit ihned a musíme taky vyplnit do záznamu, co se vám stalo a jak se k tomu úrazu vyjadřuje lékař. Takže prosím neprodleně dodat tu lékařskou zprávu.

díky "

Ve čtvrtek jsem se s p. F. domluvila po tel že PÚ sepíše abych jí ho popsala a pošle mi to emailem.
Další čtvrtek mi přišel poštou záznam o úrazu kde mi ho neuznávají a obrací se na §106 odst.4 písm. h) a c) - § 301 písm. c)
ustanovení ZP § 367 odst. 1 písm. a)

Z těchto § jsem neporušila vůbec nic. Z emailu z firmy je jasné že mě p.F poslala na pohotovost...tudíž o tom věděla a i mistr který musel vzít práci u linky za mě.
p.F musela nechat zavolat jiného zaměstnance který měl volno aby mě zastoupil a mistr nezůstal na dílně sám.

Dále by mě zajímalo pokud by to pracovní úraz byl zda mám nárok na náhradu nákladů za dopravu k lékařům, poplatky (pohotovost, lékař, recepty) a na nějaké bolestné.

Nevím jak mám postupovat dál a proto prosím o radu.
Děkuji
Naposledy upravil(a) Nemi dne pát říj 22, 2010 12:22 pm, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Dotazy zaměstnanců k úrazům...úrazy a BOZP“