Pracovní úraz.Řidiče nízkozdvižného vozíku

Dotazy zaměstnanců na odškodňování pracovních úrazů a jejich řešení v kontextu bezpečnosti práce.
Michal
New member

Příspěvek od Michal »

Dobrý den chtěl bych vás poprosit o malou radu.dne 25.1.2011jsem měl úraz střet vysoko zdvižného a nízko zdvižného vozíku.Jel jsem v hlavním koridoru když do mě narazil z vedlejší ulice ještěrka.Vyšetření nebylo zjištěno ani u jednoho z nás alkohol ani jiná neviková látka.Řidíc ještěrky přiznal že je chyba na jeho straně ze mi měl dát přednost,ale že spatně odhadl vzdálenost mezi mnou a jim.Což potvrdil i do zápisu.Z několika šetření, kdy jsem byl v kontaktu se svým grup liedrem a super vizírem nasvědčovalo vše, že je chyba na straně řidiče vysokozdvižného vozíku. Zpráva se paní vyšetřovatelce vracela k přezkoumání po té, co jsem s ní telefonicky hovořil a řekl jí k tomu vlastní připomínky okolností střetu. Jaká je další nebo konečná verze to nevím a ani jsem žádný papír nepodepsal.Po 2 měsících jsem se dozvěděl že zaměstnavatel navrhuje 90%odškodného z důvodu ze jsem prí udělal chybu i já.A to že jsem na nízko zdvihu prí couval,že jsem měl jet vydlema do předu.Práce s nízkozdvižnými i vysokozdvižnými vozíky je mi známá již z předchozího zaměstnání a já si nejsem vědom žádné chyby na své straně.Jelikož se jedná o sklad kde je dost pohyb lidí i materiálu.Proto zaměstnavatele nám zařídily školení o BOZP A tam nám školitel říkal že se tímto vozíkem se couvá Aby mohl člověk rychleji zareagovat.Proto vás prosím o radu jak mám dále postupovat?Když zaměstnavatel si vede svou.

Děkuji za kladné vyřešení a přeji krásí den
Michal
Odpovědět

Zpět na „Dotazy zaměstnanců k úrazům...úrazy a BOZP“