Dobrý den chtěl bych vás poprosit o malou radu.dne 25.1.2011jsem měl úraz střet vysoko zdvižného a nízko zdvižného vozíku.Jel jsem v hlavním koridoru když do mě narazil z vedlejší ulice ještěrka.Vyšetření nebylo zjištěno ani u jednoho z nás alkohol ani jiná neviková látka.Řidíc ještěrky přiznal že je chyba na jeho straně ze mi měl dát přednost,ale že spatně odhadl vzdálenost mezi mnou a jim.Což potvrdil i do zápisu.Z několika šetření, kdy jsem byl v kontaktu se svým grup liedrem a super vizírem nasvědčovalo vše, že je chyba na straně řidiče vysokozdvižného vozíku. Zpráva se paní vyšetřovatelce vracela k přezkoumání po té, co jsem s ní telefonicky hovořil a řekl jí k tomu vlastní připomínky okolností střetu. Jaká je další nebo konečná verze to nevím a ani jsem žádný papír nepodepsal.Po 2 měsících jsem se dozvěděl že zaměstnavatel navrhuje 90%odškodného z důvodu ze jsem prí udělal chybu i já.A to že jsem na nízko zdvihu prí couval,že jsem měl jet vydlema do předu.Práce s nízkozdvižnými i vysokozdvižnými vozíky je mi známá již z předchozího zaměstnání a já si nejsem vědom žádné chyby na své straně.Jelikož se jedná o sklad kde je dost pohyb lidí i materiálu.Proto zaměstnavatele nám zařídily školení o BOZP A tam nám školitel říkal že se tímto vozíkem se couvá Aby mohl člověk rychleji zareagovat.Proto vás prosím o radu jak mám dále postupovat?Když zaměstnavatel si vede svou.
Děkuji za kladné vyřešení a přeji krásí den
Michal
Pracovní úraz.Řidiče nízkozdvižného vozíku
Dotazy zaměstnanců na odškodňování pracovních úrazů a jejich řešení v kontextu bezpečnosti práce.
Zpět na „Dotazy zaměstnanců k úrazům...úrazy a BOZP“
Přejít na
- e-BOZP fórum bezpečnost práce pro odborníky
- ↳ Bezpečnost práce a prevence rizik
- ↳ Předpisy a dokumentace bezpečnosti práce
- ↳ Kontroly Oblastními inspektoráty práce
- ↳ Pracovní podmínky
- ↳ Informace, diskuze o nových výrobcích BOZP a PO
- ↳ Vyhrazená technická zařízení
- ↳ Požární ochrana
- e-Rizika - bezpečnost práce skutečné úrazy a jejich příčiny
- ↳ Způsobené eletrickým proudem
- ↳ Pády z výšky, do hloubky, propadnutí
- ↳ Zdvihací zařízení, výtahy
- ↳ Zvířata nebo přírodní živly a BOZP
- ↳ Stroje hnací, pomocné, obráběcí a pracovní
- ↳ Průmyslové škodliviny, chem. látky, biologické
- ↳ Nástroje, přístroje, nářadí , prevence rizik BOZP
- ↳ Úrazy, v souvislosti s manipulací s materiálem
- ↳ Strojní zařízení nebo jeho části
- ↳ Dopravní prostředky-bezpečnost
- ↳ Horké látky a předměty, oheň a výbušniny
- Dotazy zaměstnanců k otázkám BOZP, bezpečnosti práce
- ↳ Dotazy zaměstnanců k úrazům...úrazy a BOZP
- ↳ Dotazy zaměstnanců k BOZP...
- ↳ Dotazy zaměstnanců k pracovním podmínkám...
- Řízení BOZP - informace pro vedoucí pracovníky firem a institucí
- ↳ Dotazy k řízení a zajišťování bezpečnosti práce
- ↳ Novinky v předpisech a požadavcích bezpečnosti práce
- ↳ Jak rozumně na BOZP a PO
- ↳ Informace, diskuze o nových výrobcích pro BOZP