teplota na pracovišti

k pracovním podmínkám, hygienickým limitům a příplatkům.. ve světle BOZP.
Jana

Příspěvek od Jana »

Dobrý den ,hledala jsem ,jaká může být neinižší teplota na pracovišti,ale nepodařilo se mi to.Chtěla bych vědět jaká je přípustná nejnižší teplota na pracovišti.Pracují na pasové výrobě, kde se montují součástky do motoru.Když se ohradíme ,že je na dílně chladno tak nám je řečeno " oblečte si svetr".Teplota se ráno pohybuje od 16 stupňů,teplota se sice zvedá ,kolem 8 hodiny je teplota přijatelněší 18 stupňů.Děkuji za odpověď.
Tomáš Neugebauer

Příspěvek od Tomáš Neugebauer »

Jana píše:Dobrý den ,hledala jsem ,jaká může být neinižší teplota na pracovišti,ale nepodařilo se mi to.Chtěla bych vědět jaká je přípustná nejnižší teplota na pracovišti.Pracují na pasové výrobě, kde se montují součástky do motoru.Když se ohradíme ,že je na dílně chladno tak nám je řečeno " oblečte si svetr".Teplota se ráno pohybuje od 16 stupňů,teplota se sice zvedá ,kolem 8 hodiny je teplota přijatelněší 18 stupňů.Děkuji za odpověď.
Takto na dálku není možné dát zcela jednoznačnou odpověď, neboť pro to je nezbytné znát konkrétní podmínky. Domnívám se však, že ve Vašem případě nejsou překročeny požadavky legislativy. Vzhledem k tomu, že pracujete na pásové výrobě, předpokládám, že se jedná o převažující práci v stoje s trvalým zapojením obou rukou. Zde lze obecně říci, že by Vámi uvedená teplota stačila. Otázkou však je, jak byla měřena, jaké jsou podmínky ve vztahu k nohám atd. Doporučuji se obrátit na odborně způsobilou osobu k prevenci rizik (dříve bezpečnostní technik), pokud jej zaměstnavatel má zajištěného nebo přímo na zaměstnavatele s požadavkem o zhodnocení mikroklimatických podmínek ve Vaší dílně.
PETR

Příspěvek od PETR »

Dobrý den chtěl bych se zeptat jaká je nejvyšší povolená teplota na pracovišti děkuji dopředu.
Tomáš Neugebauer

Příspěvek od Tomáš Neugebauer »

PETR píše:Dobrý den chtěl bych se zeptat jaká je nejvyšší povolená teplota na pracovišti děkuji dopředu.
Vaše otázka je příliš obecná, a proto lze uvést pouze velmi obecnou odpověď. Mikroklimatické podmínky na pracovišti, včetně teplot, řeší nařízení vlády č. 361/2007 Sb., ve znění nařízení vlády č. 68/2010 Sb.
Milan

Příspěvek od Milan »

Dobry den ,pracuji jeko strojni kovar.Teplota u kovaciho kladiva 60stupnu u strihu 45 stupnu.Jak dlouho muzu pracovat?Pracuji od 06-17h celkem vypiji 9l mineralky diky za odpoved
Květa

Příspěvek od Květa »

Dobrý den ,hledala jsem ,jaká může být neinižší teplota na pracovišti,ale nepodařilo se mi to.Chtěla bych vědět jaká je přípustná nejnižší teplota na pracovišti.Pracuji v kanceláři,která je ve druhém patře. V létě teploty v kanceláři překračují i 38 stupňů celsia, v zimě naopak mrznem, máme tam tak kolem 16 stupňů. Venkovní teplota je teď kolem 18 stupňů, do práce již chodím ve frízové mikině a svetru. Co budeme dělat v zimě?Děkuji za odpověď.
Antonín Pelcman

Příspěvek od Antonín Pelcman »

Dobrý den, pracuji ve směnném provozu na lince.Pracovníci zde navěšují plechové díly=břemena o váze mezi 5 až 25kg a to intenzivně po celou směnu.V letních měsících se zde teploty pohybují od 35do40 stupňů celsia.Zaměstnavatel to řeší jen ochrannými nápoji.Můj dotaz je zda bychom neměli mít při práci v takto horkých dnech o několik přestávek více než je dáno kolektivní smlouvou.Po 2hodinách práce 1x10min a poté 1 x 30 minut.Dále zda by tyto podmínky měl zaměstnavatel nějakým způsobem řešit a dále by mě zajímalo co všechno by pro nás měl zaměstnavatel v takto horkých dnech udělat. Děkuji Pelcman
Eva

Příspěvek od Eva »

Dobrý en,
prosím o radu ohledně minimální teploty na pracovišti pracuji v papírnách- výroba mucholapek je to práce ve stoje u výrobních strojů je to dílna o velikosti cca 500m2 budova je celá plechová. Topení vede podél zdi pod okny my při práci stojíme 1m a zády k těm oknům vedení nám zdělilo že teplota v těchto prostorách má být 14 stupnů nečekaně je nám zima když jsme tam celý den. Prosím poradíte mi jestli mají nedej bože pravdu nebo jestli máme právo na nějaký ten stupínek na víc? Děkuji za odpovědi Farkašová.
Radim Želev

Příspěvek od Radim Želev »

Dobrý den,
pracuji jako skladník nerezového materiálu.Na hale se netopí a teplota se v tuto dobu pohybuje hluboko pod bodem mrazu.Máme sice malou kancelář ale i tam teplota není vyšší než 15 stupňů.Chtěl bych vědět co můžu v těchto zimách požadovat na zaměstnavateli.Děkuji za odpověď.
Martin Kysela

Příspěvek od Martin Kysela »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat v jakém rozmezí smí být teplota v dětském centru, pracuji jako číšník v jednom dětském podniku (velká herna s kavárnou), je to předělaná tovární hala cca 8m vysoká. Děkuji za odpověď Kysela
lubos
New member

Příspěvek od lubos »

jaká teplota můze být na hale kde zaměstnavatel nechce větrat
Vlasta Jedličková

Příspěvek od Vlasta Jedličková »

Prosím o informaci v jaké nejvyšší venkovní teplotě mohou pracovníci na manipulačním
skladě dřeva /LČR/ pracovat - od začátku směny jsou ohřívány sluneč.paprsky.Na tomto
skladě je ještě profese řidič čelního nakladače, obsluha velínu na druhování dřeva a obsluha
nakládacího jeřábu /přísun dřeva na pas man.linky/. V těchto dnech je na slunci přes 40st.
Celsia. Pitná voda zajištěna,sprcha na šatně. Prosím i o odpověď jak dlouho mouhou při této
teplotě pracovat - SM - SM MAX. Musí zkrácenou dobu napracovat, co na to říká ZP?

Děkuji. S pozdravem Jedličková - ved.man.skladu
Blanka

Příspěvek od Blanka »

Dobrý den.
Pracuji jako skladnice v prodejně s instalatérským zbožím . V kanceláři máme přijatelnou teplotu od 15 - 20°C, ale většinu dne jsme na skladě kde máme 4°C . Také stálé přecházení z teplejší kanceláře do skladu asi není moc dobré pro zdraví. Máme nějakou naději nárokovat , aby se zlepšili podmínky ? Nebo je to normální a máme se s tím smířit.
Děkuji
Adéla

Příspěvek od Adéla »

Dobrý den, pracuji jako brusička skleněných pilníků na nehty. Na pracovišti máme v současných mrazech ráno 18 a během dne stoupne teplota na 20 stupňů. Práce je ve stoje na místě a celý den na ruce stříká studená voda. Máme sice "chirirgické" rukavice, ale i do těch se voda dostane a na zahřátí nejsou. Je nám zima na nohy, přestože jsme zimě vybavené a na ruce samozřejmě velká zima. V místnosti na svačinu je ještě o stupeň méně, takže se neohřejeme ani tam. Je ta teplota v pořádku ? Děkuji
Míša

Příspěvek od Míša »

Dobrý den, pracuji jako kosmetička a zároveň prodavačka kosmetiky jisté značky. V prodejně jsou celý rok z jakéhosi důvodu otevřené vchodové dveře. V létě je to možná snesitelné, ale teď a nedejbože v zimě je v prodejně pěkná zima. Jaká může být nejnižší teplota a kam se mám v případě porušení obrátit. Vedoucí či jiní nadřízení nereagují. Děkuji M.
Kateřina

Příspěvek od Kateřina »

Dobrý den, pracuji jako prodavačka ovoce zeleniny a smíšeného zboží a měla bych dotaz.
Teplota venku spadla až na nějakých -15 a na naši prodejně je 13 stupnu,náš zaměstnavatel nechal vypnout všechna topení a my ted opravdu mrzneme...a když si přineseme ohřívač aspon aby jsme ohřály sebe, tak nám je sděleno, že se máme více hýbat a zahřejeme se anebo že vyšší teplota prý nemůže být kvůli zelenině. Minulý rok zaměstnavatel nechal nainstalovat klimatizaci s tím, že v létě nás to ochladí a v zimě zahřeje...ale tu vážně v zimě vůbec na teplo nepoužívá a my mrzneme. Jaká je prosím minimální teplota na prodejně ovoce a zeleniny a smíšeného zboží?

Naposledy oživil Anonymous v úte črc 01, 2025 12:00 am
Odpovědět

Zpět na „Dotazy zaměstnanců k pracovním podmínkám...“