noční směna
Nejene, že to není blbost (neuvedl jste, který předpis požaduje, aby na pracovišti byli minimálně dva zaměstnanci), ale navíc jste mi dal zapravdu, neboť jste uvedl téměř to samé co já. Já jsem uvedl, že "zaměstnavatel musí v závislosti na míře rizik zajistit BOZP pro tohoto zaměstnance, včetně postupu a vybavení pro případ vzniku nežádoucí události". Pokud si stanoví jako potřebné opatření kontrolu dalším pracovníkem, bude muset zajistit další osobu, avšak není to dáno předpisem, ale zaleží to plně na zaměstnavateli, resp. na vyhodnocení rizik, které je povinen provést. Pokud si to nestanoví, může praci vykonávat jej jeden zaměstnanec. Výjimku může tvořit případ, kdy účast dalšího zaměstnance vyplývá z technologického postupu.steven píše:Tak to je pěkná blbost. Pracovník může být sám a pracovat, ale musí byt někdo v dohledu nebo pracoviště zajištěno jiným způsobem, kontrolou pracovníka, aby v případě nenadalé události mohl pskytnout pomoc. Záleží na tom jaká je to práce (riziko) a kde .
Tak budu rád kdo pomůže pokud dostanete rychlý infarkt,spadnete nebo vás někdo poraní nebo zabije..při dodržení všech bozp.a kdo to a kdy schvaloval se sněmovny čr,kteří nemají potucha o práci za 12 000brutto nikdo vás ani nepojistí I RODINU,ale daně,sociální,zdr.poj+platba zaměstnavatele komplet.Děkuji za odbornou odpově.