Výbuch tlakové lahve CO2 v restauraci

Zdroje a příčiny úrazů popálením, otravou zplodinami hoření, výbuchem, bezpečnostní rizika a BOZP
Uživatelský avatar
admin
Member
Příspěvky: 36
Registrován: čtv dub 17, 2008 4:49 pm

Příspěvek od admin »

Výbuch tlakové láhve od cigarety. V restauraci byl uvnitř výčepního pultu odpadkový koš a láhev CO2 pro výčep. Vysypaný popelník do koše způsobil požár, od kterého se nahřála lahev CO2. Došlo k expanzi plynu v nádobě nad maximální přetlak a výbuchu nádoby. Výbuch rozmetal zařízení restaurace, jen náhodou zde v době výbuchu nikdo nebyl.. Resumé: i zdánlivě nevinná láhev CO2 může být při nedodržení bezpečnostních zásad příčinou smrtelných zranění. Do analýzy rizik restaurace přidat: Výbuch lahve CO2 přehřátím lahve. Do opatření (seznámit zaměstnance): - V blízkosti lahví nesmí výt skladovány žádné hořlavé látky, žádné zdroje sálavého tepla, - popelníky se nesmějí vysypávat do jiných nádob než kovových s víkem
Odpovědět

Zpět na „Horké látky a předměty, oheň a výbušniny“