Doprovod zaměstnance k ošetření po úrazu

Zdroje a příčiny skutečných úrazů, rizika, Bezpečnostní pokyny
Martinikova Vera
New member

Příspěvek od Martinikova Vera »

Dobrý den,

prosím, mohli byste mi zodpovědět moje dotazy?

Jaké jsou povinnosti zaměstnavatele v případě, že zaměstnanec po úrazu musí být odborně ošetřen na chirurgické ambulanci? Moje dcera utrpěla 15.9.2010 středně těžký úraz, kdy jí byl rozdrcen článek prstu na ruce. Nějakou dobu ještě po laickém ošetření pracovala, ale pro velké krvácení ji poslali na chirurgické oddělení k ošetření. Přestože jí nebylo dobře a točila se jí hlava, musela jít sama. Bohužel, dnes byla zasažena do hlavy železnou tyčí, kdy jí bylo natrženo obočí v délce cca 2 cm a byla kratší dobu i v bezvědomí. Stejně, jako před 5 měsíci, byla poslána na chirurgii sama, bez doprovodu další osoby. Podotýkám, že musela přejít velmi rušnou křižovatku na Náměstí Míru v Ostravě - Vítkovicích.

Pokud by cestou na ošetření zkolabovala a přivodila si další zranění, kdo v takovém případě nese zodpovědnost za její další úraz?

Jsem sice už v důchodu, ale takový nelidský přístup k zaměstnancům si za celou moji 38 letou pracovní dobu nepamatuji. Hřeší snad zaměstnavatel na velkou nezaměstnanost a neváží si dlouholetého zaměstance?

Děkuji za odpověď.

Věra Martiníková
Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Martiníková Věra píše:Dobrý den,

prosím, mohli byste mi zodpovědět moje dotazy?

Jaké jsou povinnosti zaměstnavatele v případě, že zaměstnanec po úrazu musí být odborně ošetřen na chirurgické ambulanci? Moje dcera utrpěla 15.9.2010 středně těžký úraz, kdy jí byl rozdrcen článek prstu na ruce. Nějakou dobu ještě po laickém ošetření pracovala, ale pro velké krvácení ji poslali na chirurgické oddělení k ošetření. Přestože jí nebylo dobře a točila se jí hlava, musela jít sama. Bohužel, dnes byla zasažena do hlavy železnou tyčí, kdy jí bylo natrženo obočí v délce cca 2 cm a byla kratší dobu i v bezvědomí. Stejně, jako před 5 měsíci, byla poslána na chirurgii sama, bez doprovodu další osoby. Podotýkám, že musela přejít velmi rušnou křižovatku na Náměstí Míru v Ostravě - Vítkovicích.

Pokud by cestou na ošetření zkolabovala a přivodila si další zranění, kdo v takovém případě nese zodpovědnost za její další úraz?

Jsem sice už v důchodu, ale takový nelidský přístup k zaměstnancům si za celou moji 38 letou pracovní dobu nepamatuji. Hřeší snad zaměstnavatel na velkou nezaměstnanost a neváží si dlouholetého zaměstance?

Děkuji za odpověď.

Věra Martiníková
Mám podobný problém... Jak mohu postupovat, když jsem se se zranil na pracovišti a léčil se cca půl roku. Zaměstnavatel však nechce uznat svoji část viny a zaplatit mi úraz. Vše mám samozřejmě podložené ať už od chirurgie Praha kde mě ošetřovali po úrazu, tak od Ortopedi Ústí nad Labem kde jsem se rehabilitoval.
Tomáš Neugebauer

Příspěvek od Tomáš Neugebauer »

Lukáš píše:Mám podobný problém... Jak mohu postupovat, když jsem se se zranil na pracovišti a léčil se cca půl roku. Zaměstnavatel však nechce uznat svoji část viny a zaplatit mi úraz. Vše mám samozřejmě podložené ať už od chirurgie Praha kde mě ošetřovali po úrazu, tak od Ortopedi Ústí nad Labem kde jsem se rehabilitoval.
Pokud se domníváte, že se jedná o pracovní úraz ve smyslu § 380 zákoníku práce a zaměstnavatel se nemůže zprostit zcela své odpovědnosti v souladu s ustanovením § 367 zákoníku práce, tedy máte zákonný nárok na poskytnutí náhrad škod, které vám v důsledku pracovního úrazu vznikly, jediným možným řešením je obrátit se na soud.
Odpovědět

Zpět na „Úrazy, v souvislosti s manipulací s materiálem“