Placeni nahrady skody od vzp při pracovnim urazu

Dotazy zaměstnanců na odškodňování pracovních úrazů a jejich řešení v kontextu bezpečnosti práce.
JOSEF
New member

Příspěvek od JOSEF »

dobry večer,byl jsem odsouzen podminkou za pracovní uraz svemu spoluzaměstnanci s trvalymi nasledky.Při vyšetřovaní byla spoluvina přiřknuta jak mě tak postiženemu za nedodrženi bezpečnosti prace ve vyskach tak i našemu zaměstnavateli za nedodržovaní bezpečnostnich rizik při praci a jejich prevenci. u soudu jsem byl kvalifikovan za ubliženi na zdravi a informovan že budu postižen pokutou 4,5nasobku platu a že zaměstnavatel je povinen uhradit škodu na lečení a zdraví z povinne pojistky zaměstnavatelu.Ted mi od VZP přišlo vyjadření o zaplacení dlužne častky asi 750000kč a tim jsem se dozvěděl že zaměstnavatel NENi ze zákona pojištěny a vymahaji to po třetí osobě.chtěji po mě abych přiznal spoluvinu a podilel se na placení pohledavky.Poradte mi prosim co mam dělat. Děkuji pište prosim na email hajneken1@seznam.cz
admin
Member

Příspěvek od admin »

Vzhledem k tomu, že jde o závažný a velmi osobní případ, neodpovídáme na foru, ale odpovíme přímo tazateli.

redakce
Odpovědět

Zpět na „Dotazy zaměstnanců k úrazům...úrazy a BOZP“